Cosulete cu salata

de ala_oancea in Aperitive / Garnituri, 31 Ian 2010 | 11719 vizualizari

 

Dupa o reteta din cartea "100 Best Tapas"

 

INGREDIENTE

  • Cosulete:
  • 250 gr faina
  • 150 gr unt
  • 1 galbenus
  • 3 linguri apa
  • sare
  • Salata:
  • morcov
  • mazare
  • ceapa
  • porumb
  • ardei rosu
  • ardei verde
  • maioneza
  • sare, piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cosulete cu salata:

Pentru aluat, se amesteca faina cu sarea, se adauga untul rece taiat cubulete, galbenusul si apa si se framanta bine. Se lasa sa stea la temperatura camerei o ora, dupa care se intinde o foaie, se decupeaza si se intinde in formele unse si tapetate cu faina. Se inteapa la baza cu furculita, se lasa formele in frigider pentru 15 minute, apoi se coc aprox 15-20 de minute.

Se curata morcovul si se taie in cubulete mici. Se pune la fiert adaugand mai spre final si mazarea. Cand sunt fierte se scurg si se lasa sa se raceasca. Se taie si ardeii si ceapa in cubulete mici. Se amesteca toate legumele cu maioneza (1 galbenus, 1 lingurita de mustar, ulei) si se condimenteaza cu sare si piper. Se aseaza salata in cosulete si se tin la rece.

TIPS-URI

1

Se pot umple si cu alte tipuri de salate

2

Aluatul este foarte bun si crocant

Daca ti-a placut reteta noastra "Cosulete cu salata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

ala_oancea 1

02.03.2010, 20:55

Va multumesc

adry88 1

19.05.2011, 16:01

ce bn arata

diaconta 1

19.12.2011, 13:49

demult ma gandeam la genul asta de aperitiv

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Oua colorate